Wie zijn wij?

Petra in’t Veld en Houman Esmailnia zijn de bedenkers en oprichters van de Hoekschewaarwinkel.

Petra is geboren en getogen in de Hoeksche Waard, woont hier, leeft hier en heeft hier jarenlange werkervaring.  Ze is bekend met de gebruiken, gezegden, gewoontes en dialect van het eiland.

Houman daarentegen is een nieuwkomer in de Hoeksche Waard. Hij bewondert, verwondert en kijkt met een knipoog naar het leven op dit eiland en verwoordt dit vervolgens in zijn kunst.

Dit samen zorgt voor een uniek concept. Mooie geschenken van eigen ontwerp, aangevuld met lokale producten. Alles met liefde voor de Hoeksche Waard!

Onze producten

Onze producten hebben een uniek ontwerp. Mooie waardevolle geschenken om te geven. Fantastisch om te ontvangen.

Wij werken samen met lokale kunstenaars voor bijzondere ontwerpen. En we laten de producten produceren bij lokale ondernemers.

De Gemiva-groep speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van onze geschenken van eigen ontwerp. Deze bijzondere mensen met een handicap, chronische ziekte of een andere beperking kunnen hun talenten bij Gemiva ontwikkelen. Meedoen in onze samenleving staat hier centraal.

Zo heeft u een eerlijk en bijzonder geschenk voor en door Hoekschewaarders.

Annette Göbel

De Hoeksche Waardse Annette heeft al van kind af aan een passie voor tekenen en schilderen. Na een scholing aan de Kunstacademie en Vrije Academie richt zij zich op vooral op portretten en muurschilderingen met wisselende onderwerpen. Kippen, stadsgezichten, portretten of abstract, maar altijd met een achterliggende boodschap of idee.

Houman Esmailnia

“Kunst is niet mijn doel, maar een gereedschap om een doel te bereiken.”

Ik ben Houman. Geboren en getogen in Iran, ben ik in 1994 naar Nederland gekomen. Met een beetje fotografie in mijn rugzak heb ik film en theater design gestudeerd aan Gerriet rietveld Academie en ben afgestudeerd als artdirector.

Ik maak kleurrijke schilderijen in een moderne stijl. In mijn ogen is kunst maken en bekijken een manier om meer zelfkennis te krijgen. Dat is de ervaring die ik met iedereen wil delen en daarom vind ik het belangrijk dat mijn werk toegankelijk blijft. Deze toegankelijkheid bied ik door simpele vormen en vele kleuren te gebruiken.

Ik maak een “ding” en om de communicatiekracht te verhogen zet ik er sporen van een “iets” in. Mijn grootste inspiratiebronnen zijn kinderen, ervaringen uit het verleden en een beetje toeval voor de prik.